HELIOS 3

En dröm att kasta med!
Artikelnr: vis_20183430
Tillverkare: ORVIS
10499 kr

Det finns ett berömt citat av Wyatt Earp, “snabbhet är bra men träffsäkerhet betyder allt."
Erfarna flugfiskare har lärt sig just det –träffsäkerhet betyder allt. Oavsett om det gäller att få rätt drift i strömfåran eller att placera flugan inom synfältet för en vandrande rovfisk, eller att nå rätt djup med nymfen så är skillnaden mellan framgång och misslyckande oftast en fråga om centimetrar.
Alla moderna flugspön har kraft, men träffsäkerhet är det område där Orvis nu leder utvecklingen. Att göra ett 30-meterskast är att prospektera. Att göra ett 15-meterskast rätt i gapet på en vakande öring är att fiska. Reflektera över dina egna erfarenheter, när det har gått bra och när det har misslyckats, och svaret blir glasklart. Träffsäkerhet = framgång.
H3 innebär en grundläggande förändring från olika flexprofiler till en helt ny nivå av träffsäkerhet och ändamålsenlig design.
Helios 3F och 3D är framtagna för var sitt ändamål utan att kompromissa. 3F är träffsäkerhet med finess -varje torrflugefiskarens dröm. 3D är träffsäkerhet på distans. Skillnaden ligger i taperingen och styvheten, men den grundläggande designen är likadanför både 3F och 3D. Vill man spelapå högsta nivå kan man inte kompromissa och Helios 3 är framtaget för att behärska varje situation, alltifrån att överlista fjällbäcken skygga invånare med 3F till att tämja kustens urstarka havsöringar med 3D.
Välj din spelplan först och sedan vapnet.

Helios 3F
Klinga -Matt storm
Rullfäste –Midnattssvart Typ III eloxerad aluminium med grafitinlägg.
Lindningar –Svartgrå med grön accent.
Ringar -REC recoilsnakeguides.
Linförarring -SiC/titanium
Spötub –USA tillverkad aluminiumtub

Helios 3D
Klinga –Matt midnatt
Rullfäste –Midnattssvart Typ III eloxerad aluminium med grafitinlägg.
Lindningar –Svart med blå accent.
Ringar -REC recoilsnakeguides.
Linförarring -SiC/titanium
Spötub –USA tillverkad aluminiumtub