Kylslagna Whackyöringar

Den kyligaste maj månad i mannaminne har inte gett de bästa förutsättningarn för ett bra öringfiske i sjöarna. Ur fiskekajaken utrustad med små vobblers. Salmo Whacky och Hornet i de nya 2015 års modeller, hängdes i beteslåset,  gav detta tillslut ett bra reslutat.

Jag har under maj varierat mitt fiske efter både gäddan och öringen. Under denna period har jag haft sällskap av Michelle Staaf ifrån Sportfiske Akademin.

Det bästa öringfisket hade vi en riktigt äckligt blåsig dag. Kastandet gav inget resultat men trolling med små wobblers (främst Salmo Whacky 9 cm) gav massor av prickiga skönheter.

Med öringens benhårda mun och vågornas rörelser tappades fler öringar än de som fastnade på våra beten. Efter varje fisk fick man försöka ta sig ut ifrån vassen eller strandkanten för att åter få ett hugg. Fast vädret försökte få oss att återvända till stugan var brunöringarna ordentligt i tagen och vi hade årets bästa fiskepass.

En av de många öringarna som synade ytan fick följa med hem och tillagades som en delikat lunch i fiskröken Big Chief dagen efter.

Whacky i 9 cm är en ny storlek och den verkar verkligen gillas av insjöringen och när värmen kommer skall den även testas till abborrefisket.

 

// Tommy Lönnebacke

 

Skriv en kommentar
Kommentarer
2018-11-18 04:23
Yesterday, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it can survive a thirty
foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views.
I know this is entirely off topic but I had to share
it with someone! 카지노사이트 firstmans.com